Kasvimaan valmistelu uutta kesää varten

En ole koskaan ennen tehnyt jo SYKSYLLÄ maan parannusta seuraavaa kesää varten, mutta nyt olen. Kitkin ensin kaikki rikkaruohot pois, huh! Sadonkorjuun jälkeen sitä repsahtaa ja katteet on sivussa, niin heti rynnivät rikkaruohot 😄Vanhat katteena olleet heinät siirsin käytäville, sillä minulla ei ollut käsillä enää yhtään oksasilppua. Sen jälkeen kärräsin palanutta kanan- ja hepolantaa.

Siirsin myös katekankaat uusiin paikkoihin, niissä kasvoi kesällä avomaakurkut ja tulevat uudestaankin, mutta uusilla paikoilla. Toimii hyvin ainakin täällä pohjoisella vyöhykkeellä (66.3 Kuusamo)

Jo aiemmin haravoin lehtiä varastoon ja siirsin ne tähän penkkiin, mihin olin istuttanut valkosipulit, nekin uuteen paikkaan kiertoviljelyn mukaisesti. (Jostain kuulin ettei kiertoviljelyllä ole niin väliä, jos maa on oikeasti kunnossa ja tasapainossa… tiedä häntä 😄)

Tässä, alla olevan kuvan oikealla puolella oli sipulit kasvamassa ja sen kitkin viimeiseksi ja siinä oli jo kertynyt älyttömästi rikkaruohoja ja niitä jäi sinne varmaan vieläkin. Levitin lannat päälle ja päädyin vetämääm pressun kaiken komeuden päälle.

Kaiken näköistä penkkiä…

Tässä alla ”ilmakuvassa” melkein jo valmista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s