Omavaraisempaan jouluun…

Ai että tuntuu ihanalta ekan kerran elämässä laittaa tarjolle oman kasvimaan rosollia, herneitä, porkkanalaatikkoa ja säilöttyjä kurkkuja. Olihan tämä kuitenkin jo neljäs joulu täällä Korpitalossa. Tunne oli ihan mahtava, kun ajatteli että ite oon nämä maahan laittanut, hoivannut, kitkenyt, kasvattanut, kastellut, sadon korjannut ja vielä jatko jalostanut hienosti sanottuna. Varsinkin tämä viimeinen ollut minulle se vaikein asia, sillä en ole mikään keittiö-ihminen, välillä myös suunnitelmallisuus ja järjestelmällisyys on hakusessa 🙂 Olisi niin mukava tehdä juuri sitä mitä juuri sillä hetkellä tuntuu mukavalta. Sitähän se omavaraisuus suurimmalta osalta on, nopeasti ajateltuna vapaata ja joustavaa, mutta tosi asiassa sinun tehtävä aina sitä sinä päivänä, mitä on pakko tehdä joko sään, kasvukauden, ötökkä tilanteen tai että olet sitä jo liikaakin lykännyt…

Joulu on herkuttelun aikaa, joten vanhasta muistista piti saada juuri niitä asioita kaupasta mitä AINA ON OLLUT. Olisimme kyllä hyvin tulleet toimeen kaikella sillä mitä ruokakomerossa, jääkaapissa ja maakellarissa on. Vihanneksia, juurikkaita, kalaa, kanaa, ankkaa, mehuja, marjoja…. Käymme kaupassa (50km) vain kerran viikossa, tämäkin pääasiassa siksi, että saamme hävikki ruokaa siivekkäille. Pikku kauppa on kyllä 10 km päässä, ja sitäkin käytetään ajoittain, jos tarve. Ruokalaskut ovat kyllä muuten ”romahtaneet”, sillä ruokakaupasta perus ostokset ovat; maito, voi, juusto, sokeri, suola eli vain perusasioita.

Vietimme joulu täällä rauhassa kahdestaan. Hiihto retkellä tietysti piti käydä, saunaa lämmittää ja lukea kirjaa. Nyt vaan kohti Uutta Vuotta 2021 !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s