Yleinen

Lokakuu-21: Kesän Rakennus Projektit

#suuntanaomavaraisuus blogiyhteisön yhteispostaus, aiheena nyt: Rakennus projektit
Katso kirjoituksen lopusta muiden kirjoittajien postaukset.

Olemme nyt asuneet täällä Korpitalossa 4 vuotta. Korjaus projekteja on tehty ja niistä suurin oli talon katon eristeiden uusiminen ja lisääminen. Lisäksi aiemmin on maakellari kunnostettu, korjattu ranta terassi, muurautettu keittiöhella, piharakennuksen katon vahvistaminen, tehty kasvihuone… Kyllä siis korjattavaa löytyy tämmöisestä vanhasta vuoden 1950 luvun pietilasta. Monesta projektista löytyy päivitys aiemmilta vuosilta

Tänä kesän kohteena oli mm. rantasaunan ”kengitys” Sauna on rakennettu 1950 ja se oli tavan mukaan aina ensimäinen rakennus tiloilla; lämmin vesi, keittäminen, peseytyminen ja enkä majoituskin, ainakin osin sillä perheessä oli 8 lasta 😀 Niin ja tietty se oli savusauna ja se paloi ja korjattiin ”normi” saunaksi. Alla olevat kuvat saat klikkaamalla isommaksi (tietokone näytöllä)

Nyt 70 vuoden kuluttua alin hirsi oli mätä ja päästi myös kosteutta läpi, sillä rakennus on painunut maahan. Kun seinää purettiin ala osasta, löytyikin sieltä ovi eli kulku oli ollut maan puolelta eikä rannasta kuten nyt on. Seinä tuettiin hyvin ja vanha huono hirsi saatiin hyvin pois. Uusi hirsi laitettiin kyllästetystä puusta, sillä se on maan lähellä, joten kestää kauemmin. Seuraavaksi taivutettiin pelti maata ja seinää vasten, jolla ohjataan rinteestä valuva vesi pois rakennuksesta. Seinään päädyimme laittamaan tumman vesivanerin, mikä näyttikin yllättävän hyvältä. Vanhan punaisen lautaseinän ja vanerin väliin tuli kulmapelti ohjaamaan sadeveden pois ja ”viimeistelemään ulkonäköä” kuten rakennusmiehet (isäntä ja Ippi) sanoivat 😀 Maahan pellin päälle salaojaksi kasattiin kiviä. Kiitokset vielä kerran Muhoksen ystävälle Ipille suuresta työ panoksesta!

Pukuhuoneen lattia sai myös väriä samalla

Toinen isompi homma tänä kesänä oli vielä yhden puuvajan teko. Se tuli toisen puuvajan jatkoksi ja kannnatin parrut tuli järeästä tavarasta eli 7 m pitkistä vanhoista puhelinpylväistä. Onneksi on traktori apuna nosto hommissa. Kaikki muu puumateriaali on omasta metsästä itse kaadettua ja sahattua. Kattopellit kierrätettiin, olivat vanhoja talomme kattopeltejä.

Mirjan serkku Kari oli avittamassa yhden viikonlopun. Viikonlopun jälkeen seiniä on kohonnut ja lattiaa tehty, mutta seinien laudoitus ja ovet vielä puuttuu, on niin paljon muuta hommaa syksyisin… kuten hyvin tiedätte 😀 Puuta sinne varastoidaan vasta ensi keväänä ja ne polttopuut tulevat käyttöön 2023 – 2024. Seiniksi saattaa tulla näin aluksi osittain pressu seinät ja homma jatkuu keväällä.

Tästä aiheesta tekaistiin myös video:

Tulevaisuuden haaveena olisi, ettei mitään projekteja enää tulisi 😃 Toivotaan ettei mitään akuuttia ja välttämätöntä tule.

LOKAKUU

Vyöhyke 1

Apilankukka https://www.apilankukka.fi/suuntana-omavaraisuus-2021-osa-10-helkan-herkkukoju/

Kakskulma https://kakskulma.com/tee-itse-sadevesiketjut/

Jovela https://www.omavarainen.fi/l/lokakuu2021/

Vyöhyke 2

Oma tupa ja tontti https://omatupajatontti.blogspot.com/2021/10/grillikatoksen-vuoro.html

Vyöhyke 3

Mikä Itä https://mikaita.fi/

Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus2021-osa-10/

Caramellia https://caramellia.fi/lokakuu2021/

Mummon kirja https://mummon-kirja.blogspot.com/2021/10/rakennukset-ja-projektihaaveet.html

Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2021/10/suuntana-omavaraisuus-2021-osa-10.html

Evil Dressmaker http://www.evildressmaker.com/?p=15883

Vyöhyke 4

Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2021/10/unelmana-omavaraisempi-elama-puutarhan.html

Vyöhyke 5

Korkeala https://www.korkeala.fi/viimeisin-rakennus-projekti/

Vyöhyke 7

Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2021/10/04/lokakuu-21-kesan-rakennus-projektit/

8 vastausta artikkeliin “Lokakuu-21: Kesän Rakennus Projektit”

  1. Kiitos ! Melko jykevä tuli tuosta vajasta, ei taida nyt lumet sitä romahduttaa… Tämä rantasauna ja lapsuudesta (Sammatin mökiltä) ihanat tutut valkoiset lumpeet ratkaisi mun kohdalta, että TÄMÄ on se talo, talosta ei ollut niin väliä =)

   Tykkää

 1. Ei ole ainakaan uuden puuvajan kannatinparrujen syy, jos vaja ei kestä.
  Ihana tuo teidän rantasauna.
  ”Tulevaisuuden haaveena olisi, ettei mitään projekteja enää tulisi. Toivotaan ettei mitään akuuttia ja välttämätöntä tule”. Kuulosta ihan meidän keskinäisiltä puheilta. Ja aina tulee.

  Liked by 1 henkilö

  1. 🙂 Noita parruja nyt on, kun isäntä vaihtoi vanhan Jeepin kuormalliseen vanhoja puhelinpylväitä… Vaihdannais talous!

   Tykkää

 2. Tähän aikaan vuodesta kyllästyttää kaiken maailman projektit. Mutta odotetaanpa tammikuuhun: taas päät sauhuavat uusista unelmista.

  Liked by 1 henkilö

  1. Me ollaan tähän asti korjattu vaan ihan mitä on ollu pakko tehdä. Tosin mun aika on kulunut kyllä kasvimaalla… 😃😃

   Tykkää

 3. Onpahan järeät tarvikkeet puuvajassa 😀 Savusauna on täälläkin vanhin rakennus, sillä se pitäisi korjata vaikkei sitä varsinaisesti ole käytettykään. On niin paljon maastopalovaroituksia etten ole raaskinut kokeilla miten lämmitys onnistuisi…

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä niillä on taipumusta usein kärähtää… Kunnossa pitää olla ja huolellinen käytössä, aikaa kuluu kyllä paljon lämmitykseen, mutta ah niin ihanat löylyt 😃

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s