Yleinen

Haaste Sinulle…

MitĂ€ jos….

Kuvitteellinen lÀhtö tilanne, Tammikuu 2025
”SyytĂ€ jota emme vielĂ€ tĂ€ssĂ€ vaiheessa tiedĂ€, on katkaissut ja tuhonnut sĂ€hkö verkkoamme niin pahoin, varsinkin etelĂ€isessĂ€ ja lĂ€ntisessĂ€ Suomessa sekĂ€ ulottuen ylĂ€ Lappiin asti hajanaisesti. Korjaus aikataulu venyy arviolta ainakin 2 kuukauden mittaiseksi. EpĂ€illÀÀn vahvasti aurinkomyrskyĂ€ tuhon aiheuttajaksi.  LĂ€hes kaikki sĂ€hkön tuotanto loppui, veden tulo loppui, sĂ€hkö lĂ€mmitys ei toimi, vesi wc:t ei toimi, suurin osa kaupoista on pakko sulkea. EhkĂ€ jokin vara voimala saattaa tuottaa jonkin verran sĂ€hköÀ”
MITÄ TEET? MINNE MENET? OLETKO TUUMINUT ASIAA?

Ei paniikkia, sillĂ€ varmaankin kaikki palautuu ennalleen, mutta kirjoita miten toimit ja miten asia vaikuttaa sinun elĂ€mÀÀsi. Kirjoita postaus omaan blogiisi vastaten tĂ€hĂ€n haasteeseen ja laita linkki minulle kommentteihin, ettĂ€ pÀÀsen lukemaan. Voit kirjoittaa myös pelkĂ€stÀÀn kommentti kenttÀÀn…

Korpitalon Mirja 👋
ps. Oma tilanteemme julkaistu 22.3.24 😍

8 vastausta artikkeliin “Haaste Sinulle…”

  1. TÀmÀ on erittÀin hyvÀ haaste, tulen siihen piakkoin vastaamaan ilman muuta! Asiaa olen vankasti ajatellut ja sitÀ pitÀisi aika monenkin ajatella!

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin minustakin 🙂 En usko ettĂ€ tĂ€llainen tilanne tulisi eteen, joten nyt on helppo oikeasti miettiĂ€ mitĂ€ itse tekisi. Itse uskon, ettĂ€ maalla pĂ€rjÀÀ hyvin, lĂ€htö kohdat ovat hyvĂ€t. Aloin jo kirjoitella hissukseen omaani ja haastatten tĂ€ssĂ€ isĂ€ntÀÀ, jolla on selvĂ€t sĂ€velet đŸŽ¶đŸŽ¶

      TykkÀÀ

  2. muuttaisimme mökille: kompostivessa, sade-/jÀrviveden puhdistaisimme kemiallisesti tai suodattamalla juomakelpoiseksi, pesuvedeksi riittÀÀ suodatus. LÀmmitys puilla. KylmÀtilat pitkÀÀn jÀrvivedessÀ/kellarissa. Ei mökeillÀ ns. EnnenkÀÀn tarvittu sÀhköÀ ja hyvin mökkeiltiin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos viestistĂ€ ”Urban”! Kuullostaa hyvĂ€ltĂ€ suunnitelmalta. Itsekkin kuulun siihen ikĂ€polveen, ettei mökillĂ€ ollut sĂ€hköjĂ€ ja kyllĂ€ se lapsesta oli aivan ihanaa… Ruoka on monelle se ongelma kriisi tilanteessa.

      TykkÀÀ

  3. Toinen meistÀ asuisi töissÀ, kunnes tilanne rauhoittuisi. HÀnen työhönsÀ kuuluu korjata tÀmmöisiÀ asioita. Kriisin laajuudesta riippuen myös toinen saattaisi olla tÀystyöllistetty. Kiva kotoilu kriisien aikaan ei osu kummankaan ammattiin.

    Liked by 1 henkilö

    1. HeitĂ€ tarvitaankin silloin kipeĂ€sti! Mutta tuskin olisi ”kivaa kotoilua” kenellekkÀÀn, paitsi ihan pienille lapsille…

      TykkÀÀ

JÀtÀ kommentti